Hivatalosan is megérkezett hazánkba a 150-310 lóerős Cupra Formentor.

A Seat sokáig Cupra típusjelzéssel dobta különböző típusainak sportos modelljeit, a közelmúltban azonban a Cupra különálló márkaként folytatta tovább az útját a Volkswagen csoporton belül.

A Cupra Ateca és a Cupra Leon könnyen kikövetkeztethető módon nem más, mint a Seat Ateca és a Seat Leon szupersportos változata, az idén márciusban leleplezett Cupra Formentor viszont már a márka első igazi saját modellje.

A Cupra Formentor Magyarországon legolcsóbban 10 587 900 forintból úszható meg, ennyibe kerül ugyanis a 150 lóerős 1,5 literes benzinmotorral és hatfokozatú kéziváltóval szerelt elsőkerék-hajtású alapmodell. Ugyanezzel a motorral és hétfokozatú DSG automata váltóval 11 283 860 forinttól indul a típus.

A 310 lóerős, 400 Nm-es 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotorral és összkerék-hajtással szerelt, nemrégiben általunk is alaposan kipróbált összkerekes csúcsmodell magyarországi alapára 17 920 550 forint. Összehasonlításképp, a 300 lóerős Cupra Ateca hazai indulóára 18 385 370 forint.




A hazánkban minden további nélkül zöld rendszámozható, 245 lóerős plugin hibrid Cupra Formentor ára egyelőre ismeretlen.

A 4,45 méter hosszú, 1,84 méter széles, 1,51 méter magas, illetve 2,68 méteres tengelytávolságú Cupra Formentor csomagtartója 450 literes, vagyis semmi akadálya a sportos crossover családi használatának.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!