A felhívás fő üzenete, hogy a világjárvány idején ?nincs időnk az influenzafertőzésre?.

Vonatokon, távolsági és helyi buszokon, sőt a budapesti tömegközlekedésen indított közös plakátkampányt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyar irodája, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amihez az összes közlekedési vállalat csatlakozott.

Meglepő módon a kihelyezett plakátok nemcsak a koronavírust, hanem az influenzát is középpontba helyezik, a kampány fő üzenete az, hogy a világjárvány idején ?nincs időnk az influenzafertőzésre?.




Ehhez pedig a legmegfelelőbb megelőzés még mindig az, ha maszkot hordunk és betartjuk a higiéniás szabályokat, azaz gyakran kezet mosunk.

Az influenzajárvány és a koronavírus együttes hatásaira már több egészségügyi szakértő figyelmeztetett, félő ugyanis, hogy a két járvány együttes megjelenése a végletekig leterheli az amúgy is összeomlás szélén álló egészségügyi rendszert. A magyar kormány idén ezért ingyenessé tette az influenza elleni védőoltást, ami viszont már az első hetekben hiánycikk lett a háziorvosoknál, miközben a négykomponensű, külföldön gyártott Vaxigrip oltáshoz sem lehet hozzájutni, hiszen azt a szállítmányt lefoglalta az állam.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Világ

Mike Ryan szerint „nagyon-nagyon” valószínű, hogy életünk majd visszatérhet a régi kerékvágásba.



hvg.hu/MTI
Világ

Az Egészségügyi Világszervezet aggódik a járvány európai robbanásszerű terjedése miatt.