Megkezdődött az inflációkövetés miatt megemelt árú 2021-es matricák előértékesítése.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját értékesítési felületén, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél a mai napon, december 7-én megkezdődött 2021-es országos és megyei autópálya matricák előértékesítése.

A 2021. évre érvényes éves országos és megyei autópálya matricák érvényességi ideje 2021. január 1-jén indul, ennek megfelelően 2020. decemberében még nem biztosítanak úthasználati jogosultságot. A vignetták érvényessége 2022. január 31-én jár le, azaz azokat 13 hónapon keresztül lehet használni a hazai díjköteles gyorsforgalmi utakon ? tájékoztat a NÚSZ Zrt.

A 2020. évre váltott vignetták 2021. január 31-ig biztosítanak úthasználati jogosultságot a hazai díjköteles gyorsforgalmi utakon.

A D1-es személyautó kategóriában a 10 napos matrcia ára 3 500-ról 3640 forintra emelkedett, a havi matrica pedig 4 780-ról 4970 forintra drágult. Az éves országos matrica az eddigi 42 980 forint helyett mostantól 44 600 forintba kerül, a megyei matrica ára 5 000-ről 5 200 forintra nőtt.

A kialakult járványhelyzetre tekintettel az e-matrica vásárláshoz a NÚSZ Zrt. elsősorban a saját, mobiltelefonra optimalizált elektronikus értékesítési felületét, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja, ahol gyorsan, egyszerűen, online vásárolhatók meg az e-matricák. Az itt történő vásárlások után nem kell kényelmi díjat fizetni, a jármű adatait csak egyszer kell megadni, így a későbbi vásárlások alkalmával a tévesztések (például rendszámelírás) esélye nullára csökken, és még a vásárlást igazoló bizonylatot sem kell megőrizni 2 évig.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!