Lajosmizsénél történt pénteken egy komolyabb autós üldözés, ami után még figyelmeztető lövéseket is le kellett adnia egy rendőrnek.

A kecskeméti rendőrök mértek sebességet a városban pénteken, amikor bemértek egy autót dél körül, amelyik lényegesen gyorsabban ment a megengedett ötvenes tempónál. Az autót a rendőrök meg akarták állítani, de az továbbhajtott, ezért a rendőrök utána mentek. Menekülés közben a sofőr több szabályt is megszegett: átment a piros jelzésen és Lajosmizse felé haladva szándékosan nekiment egy rendőrautónak.

A közlekedés más résztvevőit és a rendőröket is veszélyeztette, ezért az autót több járőrautóval is követték. A férfi végül Kunadacs és Kunszentmiklós közötti szakaszon letért az útról, és fának ütközött.

A kocsiból kiugró járművezető rátámadt a rendőrre, aki ezért három figyelmeztető lövést adott le. A levegőbe leadott lövések következtében senki nem sérült meg. A kocsiban ülő másik két személy el akart futni, de a rendőrök végül mindhárom személyt elfogták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A tempós hóban csúszást kicsit túlvállalta valaki.hvg.hu
Autó

Rég volt már rendőrségi videóválogatás, de úgy tűnik nem a téma fogyott el.