A hatalmas méretet és a nem csekély tömeget remekül ellensúlyozza a kompresszoros V8 ereje.

A Ford nemrég dobta piacra a megújult F-150-es pickupot, ami után a Hennessey egyenesen kötelességének érezte egy tuningmodell elkészítését. Így született meg a Hennessey Venom 800 Supercharged:




Az Egyesült Államokban nagyon népszerű pickup 5 literes V8-as benzinmotorja alaphelyzetben 400 lóerős teljesítményt ad le, amit egy 3 literes kompresszorral most sikerült megduplázni. A Hennessey újdonsága nem kevesebb mint 805 lóerős teljesítményt szabadít rá a kerekekre, ami mellé 986 Nm-es nyomaték társul.

A 20 colos felnikre húzott 35 colos terepgumikon gördülő monstrum 3,6 másodperc alatt gyorsul fel állóhelyzetből 96 km/h tempóra, a negyedmérföldes gyorsulást pedig 11,9 másodperc alatt abszolválja.

A 149 500 dolláros (44,4 millió forint) pickupból 100 darabot terveznek gyártani, az első példányokat a jövő év elején vehetik át a megrendelők. A garancia 3 év, illetve 58 ezer kilométer.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!