Index – Külföld – Hiába zárt be Szlovénia és Horvátország?

általa megosztva admin
Kategória:


Horvátországban az elmúlt egy nap alatt több mint 3500 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma már csaknem 135 ezer.

Az elmúlt napon 55 ember halt bele a betegségbe, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma 1916-ra emelkedett.

Kórházban 2408 beteget ápolnak, közülük 252-an vannak lélegeztetőgépen.

Nem szívderítő adat, hogy Romániában 34 százalékos a koronavírus-pozitív tesztek aránya, míg Szlovéniában ugyanez a mutató 30 százalékos.

Zágráb újabb szigorításokat léptetett életbe múlt szombattól karácsonyig. Bezártak a kávézók, az éttermek, az edzőtermek és a sportközpontok, betiltották a karácsonyi vásárokat, valamint korlátozták az üzletek és a szállodák tevékenységét. Tegnaptól a kormány szigorított a határátlépési feltételeken is. Néhány kivétellel csak 48 óránál nem régebbi PCR-tesztel lehet beutazni az országba ? írta az MTI.  

A száz férőhelyes, de szükség esetén fokozatosan bővíthető intézménybe, 18 orvost és 50 ápolót rendeltek át más kórházakból.

Szlovéniában csaknem kétszeresével, 2428-cal 79 563-ra nőtt a fertőzöttek száma az utóbbi 24 órában.

Elhunyt újabb 57 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 1547-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1285-en vannak kórházban, közülük 199-et ápolnak intenzív osztályon.

Az országban szinte teljesen leállt az élet. Minden összejövetel tilos.

A pozitív tesztek aránya 33,83 százalék. Szlovéniában már több mint egy hónapja szinte teljesen leállt az élet. Minden összejövetel tilos. Éjszakai kijárási és napközbeni lakhely-elhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a maszk viselése mindenütt. Zárva tartanak az óvodák és az oktatási intézmények, a tanítás távoktatás formájában folyik. Leállt a közösségi közlekedés, valamint bezárt valamennyi üzlet, az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével.
   





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.