Hamarosan megérkezik a kereskedésekbe a spanyol SUV plugin hibrid változata.

A Seat 2018-ban dobta piacra a Volkswagen-csoporton belül a Skoda Kodiaq és Volkswagen Tiguan Allspace riválisának tekinthető Tarracót, mely egy akár 7 üléses kivitelben is rendelhető nagyméretű divatterepjáró. Amiből a jövő év első negyedévében elérhetővé válik a hazánkban a zöld rendszám minden előnyét élvező új plugin hibrid változat.




A motorháztető alatt egy 150 lóerős teljesítményű 1,4 literes 4 hengeres turbós benzinmotor található, ami kiegészít egy 115 lóerős villanymotor. A hatfokozatú DSG automata váltóval szerelt újdonság összteljesítménye 245 lóerő, ami mellé 400 Nm-es nyomaték társul.




A 0-ról 100 km/h-ra 7,4 másodperc alatt felgyorsuló, 205 km/h végsebességű Tarraco E-Hybrid 13 kWh kapacitású akkumulátora a WLTP-szabvány szerint 49 kilométeres elektromos hatótávolságot tesz lehetővé.




A 730 kilométeres összhatótávú szabadidőautó akkumulátora 3,6 kW-os Wallbox esetén 3,5 óra alatt tölthető fel, normál 2,3 kW-os teljesítmény mellett pedig mintegy 5 órányi időt vesz igénybe a teljes töltés.




A 19-20 colos felnikkel rendelhető Seat Tarraco E-Hybrid Xcellence és FR felszereltségi szinttel lesz elérhető, az ár egyelőre ismeretlen.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Legolcsóbban valamivel 10 millió forint ellenében lehet a miénk a spanyol márka nagy SUV modellje.



hvg.hu
Autó

Hivatalosan is leleplezték a Seat csúcsmodelljét, mely a népszerű Ateca nagytestvérének tekinthető és még a Skoda Kodiaqnál is nagyobb egy kicsit.