A német gyártó nemcsak az USA-ban, hanem Európában is leállhat a közel öt évtizedes múltra visszatekintő típus forgalmazásával.

A Volkswagen 1973-ban dobta piacra az első Passatot, az a modell 1980-ig volt gyártásban. A jelenleg az utakon futó aktuális generáció 2014-ben látta meg a napvilágot, és tavaly érkezett meg belőle a ráncfelvarrt verzió.

A Passat a német gyártó egyik legsikeresebb múltú, több mint 30 millió példányban értékesített modellje, azonban a jövőjét beárnyékolja, hogy a divatterepjárók világszerte nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a hagyományos építésű személyautók.

Nemrég derült fény arra, hogy a Volkswagen leáll az amerikai gyártású Passat USA-ban forgalmazásával, most pedig azzal kapcsolatban röppentek fel hírek, hogy a német gyártó Európában is hasonló lépésre készül.

A VW által egyelőre meg nem erősített híradások szerint a Passat szedán változata tűnhet el az európai piacokról, a kombi viszont tovább élhet. A Passat sportosabb megjelenésű testvérmodelljének, az Arteonnak várhatóan a normál és a kombi változata sem kap majd új generációt.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Mutatjuk a legnagyobb sebességet, amivel még biztonságosan megoldja a feladatot az új Volkswagen.



hvg.hu
Autó

A Volkswagen lokálisan zéró károsanyag-kibocsátású újdonsága kivételesen nem egy divatterepjáró.