A Haas versenyzője Danyiil Kvjat előtt vágott át, majd az autója lassulás nélkül csapódott a pálya melletti korlátba. A franciának óriási szerencséje volt.

Döbbenetes baleset történt az F1 Bahreini Nagydíjának rajtját követően, amelyet Romain Grosjean a csodával határos módon néhány kisebb sérüléssel megúszott.

A Haas francia versenyzője a 19. helyről indult a futamon, és Danyiil Kvjattal harcolt a 17. helyért: hirtelen jobbról bevágott az Alpha Tauris elé, az autók kerekei összeakadtak, ő pedig egyenesen a pálya jobb szélén húzódó szalagkorlátnak ütközött. A kocsi szó szerint kettényílt, és lángra lobbant.

A versenyzőnek sikerült a saját erejéből elhagyni a lángoló autót. Csapata közleménye szerint a kezén és a bokáján szenvedett kisebb égési sérüléseket. Kórházba vitték.

A futamot azonnal leállították arra az időre, amíg a pályamunkások helyreállítják a korlátot.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Autó

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzését.