A lakásánál találtak egy olyan Fordot is, amelyet vélhetően több lopott autóból szereltek össze.

Szervezett akció keretében kapták el a fővárosi rendőrök M. Lászlót, aki két Fordot lopott el az elmúlt pár hétben, az egyiket Vecsésől, a másikat Kispestről vitte el.

A férfit november 24-én a lakásában fogták el, ahol számos olyan eszközt ? GPS jelblokkolót, Ford indítókulcsokat és vezérlőegységet ? foglaltak le, amelyeket a férfi a lopások során használhatott. Lefoglaltak egy autót is, amit M. rokona használt. Az is egy Ford, amit ráadásul az elsődleges szemle szerint több autó eleméből szereltek össze, ezért az eredetét szakértő bevonásával vizsgálják




A nyomozók eljutottak egy alkatrészkereskedő férfihoz is, akinek M. László többször adott el Ford tartozékokat. Tőle 97 olyan autóalkatrészt foglaltak le, amelyek vélhetően bűncselekményből származnak.







M. Lászlót lopás miatt hallgatták ki, majd előzetes letartóztatásba került, a másik férfit pedig orgazdaság gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.   

A rendőrség közleménye arról is beszámolt, hogy az egyik lopott autót Pestszentlőrinc egyik kertvárosi részén megtalálták, és visszaadták tulajdonosának. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Két férfi ellen emeltek vádat.



hvg.hu
Autó

A Csongrád megyei rendőröknek tűnt fel a német rendszámú autó.