A Volkswagen konszern cseh márkájánál megújult a zászlóshajó modell legerősebb motorja.

A Skoda magyar konfigurátorában jelenleg a 272 lóerős 2.0 TSI 4×4 DSG jelenti a Superb-kínálat csúcsát, mostantól azonban már egy ennél erősebb motort szerelnek a típus legdrágább, itthon 14,9 millió forintos alapárú változatába.

A 2 literes 4 hengeres turbós új benzinmotor 280 lóerős teljesítményt ad le, amihez 350-ről 400 Nm-re növelt nyomaték társul.

A legszigorúbb, Euro 6d-ISC-FCM (AP) károsanyag-kibocsátási normának is megfelelő erőforrást kizárólag hétfokozatú DSG automata váltóval, illetve összkerékhajtással társítják, a végsebessége 250 km/h.




A 280 lóerős benzines egység Style, Sportline, illetve L&K felszereltségi szint mellé rendelhető, szedán és kombi változatban egyaránt. A legolcsóbb változat német alapára 44 571 euró (16,1 millió forint).

A kifutó 272 lóerős változatot megelőzően 2015 és 2018 között már létezett 280 lóerős Superb, amelynek csúcsnyomatéka 350 Nm volt.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!