Az Audi TTS Competition Plus turbós benzinmotorja 10 lóerővel gazdagabb lett.

Az Audi 2014-ben dobta piacra népszerű kompakt sportkocsija, a TT harmadik generációját. A kupé és roadster változatban gyártott modell 2018-ban egy komolyabb ráncfelvarráson esett át, most pedig a második legerősebb kivitele, a TTS kapott egy az eddiginél erősebb kiadást.







A 400 lóerős 2,5 literes 5 hengeres motorral szerelt TT RS alá pozícionált TTS 2 literes 4 hengeres erőforrása 310 lóerős, a most debütált TTS Competition Plus pedig az utóbbinál 10 lóerővel nagyobb teljesítménnyel büszkélkedhet.







A 320 lóerős teljesítményű, illetve kereken 400 Nm nyomatékú (TTS: 380 Nm) újdonság kupé változata 4,5 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, a nyitható tetejű változatnak ugyanehhez 4,8 másodpercnyi időre van szüksége.







A 20 colos kerekeken gördülő, hétfokozatú automata váltós és összkerékhajtású Audi TTS Competition Plus kupé 61 000 eurós (22 millió forint) alapárral rendelkezik, a roadster pedig 63 700 eurótól (23 millió forint) indul.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!