Az új akkumulátor technológia az eredetileg tervezettnél hosszabb hatótávot tesz lehetővé.

A Tesla még három éve november közepén leplezte le elektromos kamionját, melynek forgalmazása mind a mai napig nem kezdődött meg. Elon Musk, a cég első embere most új részleteket árult el a típusról.




Az amerikai cég vezetője elmondta, hogy a korábban beígért 500, illetve 800 kilométeres hatótávolságot könnyen hozni lehet a jelenleg elérhető akkumulátor technológiával.

A fejlesztések azonban nem állnak meg itt, és a mintegy 300 Wh/kg energiasűrűségű újgenerációs aksicelláknak köszönhetően a nem túl távoli jövőben 1000 kilométeres hatótávú változatban is „támadhat” a villanykamion.

A 40 tonnás Tesla Semi terhelhetősége az ígéretek szerint körülbelül megegyezik majd a jelenleg széles körben használatos dízel kamionokéval, illetve esetleg 1 tonnával kevesebbel lesz terhelhető a tisztán elekromos hajtásláncú nyerges vontató.




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!