Tovább lesznek érvényesek a fővárosi parkolási engedélyek.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás



A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Az éves parkolási engedélyek Budapesten ? a járványhelyzetre való tekintettel ? a jövő év januárja helyett március végéig lesznek érvényesek, közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden.

A közlemény szerint a Karácsony Gergely főpolgármester által frissen aláírt rendeletmódosítás értelmében

a lakossági várakozási engedélyeket 2021. március 31-ig lehet meghosszabbítani.

A rendeletmódosítás szerint a lakossági, a gazdálkodói és az egészségügyi várakozási hozzájárulások mellett szintén 2021. március 31-ig érvényesek a lakossági behajtási és behajtási-várakozási, a gazdálkodói, az egészségügyi és a városrendészeti behajtási-várakozási, valamint a városrendészeti behajtási hozzájárulások is.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Arra kéri az állami intézményeket és a plázákat a főpolgármester, hogy nyissák meg ingyenesen a parkolóikat. Szerinte az M0-s használatát is ingyenessé tehetné a kormány.




Autó

Esténként ingyen lehet majd parkolni a parkolóházakban miután Orbán Viktor aláírta az erre vonatkozó kormányrendeletet.