Pillanatok alatt körbejárt a kép, amin látszólag a füvet öntik le aszfalttal.

A hétvégén kezdett terjedni a kép, ami a 85-ös út egyik szakaszán készült és egy olyan aszfaltozást mutat, amin egy füves területre látszólag előkészítés nélkül öntenek meleg aszfaltot. A kép eredetijét egyébként Sopron és térsége országgyűlési képviselője tette közzé annak kapcsán, hogy hamarosan elkészül az út, egy soproni ellenzéki képviselő viszont már úgy osztotta tovább, hogy felháborodásának adott hangot. 

A közösségi médiában nagy visszhangot kiváltó felvétel miatt megszólalt a beruházás tulajdonosa a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. is. ?A Facebookon napvilágot látott hírekkel ellentétben az útépítés szabályainak betartásával, megfelelő minőségben épül az M85 autóút? ? szögezi le a NIF közleménye

Vagyis eszerint valóban elfogadott technológiai eljárást mutat a kép, ellentétben szemben a félig leaszfaltozott macskával.

Mint írják, a növényzettel benőtt rész az autóút elválasztó sávjában található, az aszfaltos rész egy üzemi átjáró a 2×2 sávos autóút jobb és bal oldala között. Ez a teljes pályaszerkezet alapjával megegyező anyagból épült. Azonban ez a szakasz humuszterítést kapott és füvesítik, valamint itt helyezik el a szalagkorlátokat is. A kép pont egy ilyen üzemi átjáró építési határán készült, annak legfelső aszfaltrétegének építése közben.

 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Teljesen megújul a csaknem 80 éve épült ferihegyi gyorsforgalmi út.hvg.hu
Autó

Az állat az egyik útszakasz felújítása során került a friss aszfaltréteg alá.