Valami nem stimmelt a luxusautóval, a rendőrök szagot fogtak, a rendszám buktatta le a sofőrt.

Egy Bentley szaggatott az M5-ös autópályán Lajozsmizse környékén, mikor a rendőrök leintették. Kiderült, hogy jól tették. A sofőr kamupapírokkal próbálkozott, de hiába.




A Készenléti Rendőrség Mélységi Ellenőrzési Osztály munkatársai tartottak ellenőrzést az M5-ös autópálya Budapest és Lajosmizse közötti szakaszán 2020. november 20-án délután. Egy magyar honosságú, P-s rendszámú Bentley típusú személyautó utasait igazoltatták, és a jármű okmányainak ellenőrzésekor a járőröknek gyanús lett, hogy a forgalmi rendszám hamis lehet. Ahogyan gyanús lett nekik az is, hogy a gépjármű-felelősségbiztosításról szóló igazolás és az indítási napló is fénymásolat. Az autó átvizsgálása során a rendőrök megtalálták az eredeti dán forgalmi rendszámot.

A rendőrök lekérdezték az adatbázisban az autó adait és kiderült, hogy a luxuskocsit a dán hatóság körözte. A készenléti rendőrök a koszovói sofőrt és utasát előállították.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrs munkatársai egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki a két férfit, a gépjárművet lefoglalták. 



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!