Jövő évtől Ausztriában már elég lesz a telefonunkat megmutatni a rendőrnek.

2021 tavaszától lehetőség nyílik arra, hogy a vezetői engedélyt a mobiltelefonon tárolják Ausztriában ? írja az Autoszektor oldal. Ha a rendőr kéri a dokumentumot, elég lesz okostelefonon egy appot megnyitni.

A digitális vezetői engedély bevezetéséhez több törvényt is módosítani kell ? erősítette meg Margarete Schramböck (ÖVP) gazdasági és digitális miniszter a projekt indulását. Szükség van a gépjárműtörvény, a vezetői engedélytörvény, az útlevélről szóló törvény és az e-kormányzati törvény módosítására. A személyazonosság igazolásához pedig állampolgársági igazolvány vagy mobiltelefon-aláírás szükséges.

Mint írják, a digitális vezetői engedély bevezetése egyfajta teszt is, amelynek sikeres debütálása esetén kiterjesztenék az okostelefonos irattárolást más területekre is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A rosszkor, rossz helyen klasszikus esete.



hvg.hu
Autó

Elvileg a nyolc általános alapfeltétele annak, hogy valaki jogosítványt szerezhessen.