Hétvégén jöhet a rendelet.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás



A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Megnyithatja a parkolóházakat a kormány az ingyenes parkolás segítése érdekében – értesült az Origo. A lap azt írja, a hétvégén várható az ezzel kapcsolatos rendelet. Az nem derül ki, hogy az intézkedés tartalmaz-e ellenszolgáltatást a parkolóházak tulajdonosai számára.

Az ingyenes parkolást a járvány elleni védekezésként vezették be, a kormány a tömegközlekedés elkerülését kívánta ezzel segíteni. Az intézkedés azonban többfelé okoz részben dugót a megnövekedett gépkocshasználat miatt, és kényelmetlenséget, hogy a lakók nem tudnak parkolni otthonuk közelében az „idegen” autóktól.

Győr elsőként kezdte szűkíteni a parkolás lehetőségét, a megadott idősávon kívül bírsággal sújtják a belvárosban parkoló autókat, ha nincs bérletük. Ugyanezt budapesti kerületek is fontolóra vették.

Az állami intézményeket és a plázákat már korábban kérte Karácsony Gergely főpolgármester, hogy nyissák meg garázsaikat.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!