Felmérte az önkormányzat, és az jött ki, hogy a többség elengedné az ingyenes parkolást.

Online kérdőívvel mérte fel az erzsébetvárosi önkormányzat, hogy mit gondolnak a helyi lakosok a nekik járó ingyenes parkolási kedvezményekről, mert felül szeretné vizsgálni a rendszert – írja a Telex.hu. A felmérésből kiderül, hogy a válaszolók többsége nem tartja indokoltnak az ingyenes parkolást, kivéve a rászorulók és a háziorvosok esetében.,

A helyiek átlagolva évi 33 ezer forintos parkolási díjat is indokoltnak tartanának, illetve helyesnek tartanák, ha sávosan állapítanák meg az éves díjat: a magasabb jövedelműek, a cégek, illetve második autó után többet kellene fizetniük az online felmérés szerint, amit a felnőtt lakosság több, mint 2 százaléka töltött ki.

A kerületben a háztartások kétharmadának nincs autója.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Nemcsak az autós, de a kerékpáros vagy robogós parkolást is egyszerűsítenék a VI. kerületben.



hvg.hu
Autó

Arra kéri az állami intézményeket és a plázákat a főpolgármester, hogy nyissák meg ingyenesen a parkolóikat. Szerinte az M0-s használatát is ingyenessé tehetné a kormány.