Vádlimasszázs, elektromosan nyitható/csukható ajtók, aktív zajkioltás és 630 lóerő, hogy csak néhány érdekességet emeljünk ki.

A Mercedes nemrégiben leplezte le technológiai erődemonstrációnak is felfogható új csúcsmodelljét, a W223-as típusjelű S-osztályt, amelynek hazai alapára 32,3 millió forint. Ezért az összegért egy 5,18 méter hosszú és 3,18 méteres tengelytávolságú, 286 lóerős S 350 d vezethető haza. Az 5,29 méter hosszú és 3,21 méteres tengelytávolságú hosszított modell magyar indulóára 33,5 millió forint.




Az S-osztály mind alapváltozatában, mind hosszított kivitelében igen tágas és szuperkényelmes utasteret biztosít, most pedig megérkezett az eddigi verziókon is alaposan túlmutató luxus változat, a Mercedes-Maybach S-osztály. Íme:




Az újdonság 18 centiméterrel hosszabb a normál S-osztály hosszított verziójánál: 5,47 méteres. Az egyedi díszítéseket és Maybach hűtőrácsot kapott luxusautó tengelytávja 3,4 méter.







A halk futású gumikon gördülő, aktív zajkioltó technológiás Mercedes-Maybach S-osztály az elérhető legnagyobb luxussal kényezteti az utasait, közülük is leginkább a hátul helyet foglalókat, akik fittségéről vagy éppen ellazításáról többfunkciós masszázsprogram gondoskodik.

Külön masszázst kapnak a vádlik, és az ülés kívánságra nemcsak a hátat melegíti, hanem a nyakat és a vállat is.







Felár ellenében elektromosan nyíló komfortajtók is rendelhetők, amelyek nyitása/csukása hétféle módon történhet.

A hűtőben 1-7 Celsius-fok között tárolhatók az italok és a rágcsálnivalók, a hangulatvilágítás 253 LED-ből áll, a maximális biztonságról pedig 18 légzsák gondoskodik.










Míg a normál S-osztályból a generációváltással együtt távozott a V12-es csúcsmotor, addig az új Maybach változatban tovább él a már jól ismert 6 literes biturbó erőforrás. A Mercedes-Maybach S 650-be szerelt motor 630 lóerős.

A 4 literes biturbó V8-as motorral szerelt 48 V-os lágyhibrid kivitel mellett érkezik egy 3 literes 6 hengeres motorra épülő plugin hibrid kivitel is.







A kilencfokozatú automata váltós, legmodernebb légrugós, összkerék-kormányzású Mercedes-Maybach S-osztály forgalmazása 2021 elején kezdődik meg.

Az alapváltozat ára várhatóan 160 000 euró (57,8 millió forint) lesz.




 







Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!