Magyarországon először Debrecenben lehet majd időalapú jegyet is vásárolni közösségi közlekedésben.

Barcsa Lajos, Debrecen gazdasági alpolgármestere szerdán a városháza első online sajtótájékoztatóján azt mondta, a jegyet ? amelyet csak mobiltelefonos applikáció segítségével lehet megvásárolni ? egy órán keresztül használhatják fel az utasok a villamosokon és autóbuszokon január elsejétől.

Az előre megváltott jegyek továbbra is 350 forintba, a járművezetőnél váltottak 450 forintba kerülnek majd, az új, időalapú jegyért pedig 400 forintot kell fizetni.

A városban most a járványhelyzet alatt az egészségügyben dolgozók mellett, a rendvédelmi szervek, a honvédség dolgozói, a polgári védelmi szolgálatot teljesítők, a közterület-felügyelők, és a szociális ellátó szervezeteknél dolgozók is díjmentesen utazhattak a helyi közösségi közlekedési eszközökön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Kezdődik a korszakváltás a Volánnál is.hvg.hu
Autó

A BKV szerint romlik a közlekedéséi morál, ennek tudható be, hogy rekordot döntött a BKV-járművek idegen hibás baleseteinek száma.