A fővárosi utcaképet viszonylag ritkán dobja fel egy ilyen V12-es szívómotorral szerelt olasz szupersportkocsi.

A Lamborghini 2011-ben dobta piacra csúcskategóriás sportkocsiját, a 700 lóerős Aventadort, melyből 2015-ben debütált az 50 kilogrammal könnyebb, illetve 50 lóerővel erősebb SV (SuperVeloce) változata. 2018-ban pedig megérkezett az aktuális csúcsmodell, a kedden Budapesten felbukkant SVJ (Super Veloce Jota).




A magyar fővárosban német rendszámmal megörökített sportkocsi értéke mintegy 180 millió forint. Eden Hazard, a Real Madrid labdarúgója nyáron hasonló autóval bukkant fel a klub edzőközpontjánál.




A Mercedes-AMG Black Series éppen ma bejelentett új rekordjáig a Nordschleife leggyorsabb sorozatgyártású autójaként jegyzett Lamborghini Aventador SVJ LP770-4-ből mindössze 900 példány készült.




A 770 lóerős és 720 Nm-es szívómotoros V12-es Lamborghini 2,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-ra, a 0-200-as sprint szintideje pedig 8,6 másodperc.




Az 1525 kilogramm tömegű szupersportkocsi végsebessége 350 km/h, a sportfékeknek köszönhetően pedig 29,8 méter alatt állóra lehet fékezni a 100-zal guruló autót. A Pirelli P Zero Corsa sportgumik mellett említést érdemel még az egyedi aerodinamikai szett, a hétsebességes automata váltó, az összkerék-hajtás, a négykerék-kormányzás, illetve az adaptív sportfutómű.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!