Néhány óra alatt 59 autóst kaptak el a Tolna megyei rendőrök gyorshajtás miatt.

A rendőrség közleménye szerint vasárnap a balesetek szempontjából kiemelten kockázatos útvonalakon, a 6-os, a 61-es és a 65-os főúton mértek sebességet. A legkirívóbb szabályszegést az a két autós követte el, akik közül az egyik a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 201 km/h-val közlekedett, míg a másik járművezető lakott területen 104 km/h-val haladt, amikor a felvételek készültek róluk.




A helyi rendőrség szerint idén, november 16-ig, 247 személyi sérüléses közlekedési baleset történt Tolna megyében, amelyek közül 105 azért következett be, mert a járművezető a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott.

Érdemes felidézni, hogy a legutóbb egy rendőrségi traffipax által rögzített fotóról kiderült, hogy manipulálták, mielőtt kikerült egy sajtóközlmemény részeként a rendőrség oldalára. A hvg.hu-t ugyanis megkereste az autós, akiről azt írta police.hu, hogy 236 km/h-val hajtott. Az autós csatolta az összes olyan dokumentumot, ami alapján igazolható volt, hogy manipulált képet raktak ki a hatóság oldalára. Az ügyben azóta nyomozást rendeltek el a rendőrségnél, a hírt pedig levették az oldalról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


Dezső András
Autó

A rendőrség még hétfőn tett közzé egy hírt és egy fotót arról, hogy 236 km/h-s sebességgel mértek be egy autót. Csakhogy a hírről és a képről is kiderült, hogy hamis. Az ügyben vizsgálat indult.



hvg.hu
Autó

Több mint háromszázezer forintnyi bírságot szedett össze egy nap alatt.