A 2 literes 4 hengeres turbómotort alaposan kihegyezték a fejlesztőmérnökök.

A Mini tavaly év végén leplezte le eddigi legsportosabb közúti modelljét, a Mini JCW GP-t, amelyből összesen csupán 3 ezer példány készül, és amelynek magyar alapára 12,6 millió forint.




A Mini JCW GP motorházteteje alatt egy a sportosabb kompakt BMW-kből már ismert 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotor található, amely 306 lóerős teljesítményt, illetve 450 Nm-es nyomatékot ad le az első kerekekre. Akinek pedig ez is kevés lenne, az választhatja a Manhart-féle legújabb tuningváltozatot, az F350 British Racing Greent.




A tuningszakemberek találtak még 44 lóerőt és 80 Nm-t az erőforrásban, amely a beavatkozást követően már 350 lóerős, illetve 530 Nm-es.




Egyelőre nem tudni, hogy a nagyobb erő mennyit javít a dinamikán, de már az alapmodell 5,2 másodperces 0-100-as gyorsulása, illetve 265 km/h-s végsebessége is tiszteletet parancsoló.




A 19 colos felnikkel, 235/30-as sportgumikkal szerelt Mini futóműve elöl 20, hátul 15 milliméteres ültetést kapott, és a Remus sportkipufogók mellett sem mehetünk el szó nélkül.




 













Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!