A 375 lóerős olasz szupersportkocsi 46 éves, mégis alig több mint 20 ezer kilométer van csak benne.

A Lamborghini 1974-ben dobta piacra a Miura utódjának tekinthető Countach modelljét, amiből 1990-ig alig 1 983 példány készült. És ezek közül nagyon kevés darab készült olyan LP400 Periscopio kivitelben, mint amilyen a mellékelt fotókon látható és Németországban éppen új gazdára váró autó.




A típus nevében szereplő „Periscopio” szó az egyedi periszkópszerű visszapillantó megoldásra utal. Ebből a kivitelből alig 150 példány készült, a többi Countachban hagyományos visszapillantó tükör található.




 




Az 1974 októberében a tizenötödik Periscopióként készült autót egy hónappal később helyezték üzembe Torinóban és azóta mindössze 20 620 kilométert hagyott maga mögött.




A 4,14 méter hosszú, 1,88 méter széles és mindössze 1,07 méter magas sportkocsi alig 1,06 tonnát nyom a mérlegen.







A sofőr és utasa mögött található 3,9 literes V12-es szívó benzinmotor 375 lóerős teljesítményt, illetve 361 Nm-es nyomatékot szabadít rá a hátsó kerekekre, még pedig egy kézikapcsolású ötfokozatú váltón keresztül.







A 0-ról 100-ra 5,4 másodperc alatt felgyorsuló Lamborghini végsebessége 288 km/h.




 







Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!