1997 óta nem indult pole pozícióból kanadai versenyző. Lance Stroll most megcsinálta.

Lance Stroll, a Racing Point kanadai versenyzője nyerte a Forma?1-es Török Nagydíj esős időben rendezett szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. A 22 éves pilótának ez pályafutása első pole pozíciója. És 1997 óta ő az első kanadai, aki időmérő édzéts nyert ? 23 éve Jacques Villeneuve-é volt ez az érdem.




?




Stroll mögött Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője végzett másodikként, míg a mexikói Sergio Pérez lett a harmadik a másik Racing Point volánja mögött.

A hetedik világbajnoki címére hajtó brit Lewis Hamilton (Mercedes) csak hatodikként zárta az időmérő edzést. A címvédő azonban a saját szempontjából jó helyzetben van, mivel az egyetlen, aki még veszélyes lehet rá, csapattársa, Valtteri Bottas csak a kilencedik rajtkockát foglalhatja el.

Az isztambuli időmérő edzést az első szakaszban a heves esőzésben kétszer is félbeszakították, a versenyzőknek pedig később nagy fejtörést okozott, hogy a folyamatosan száradó aszfaltra milyen gumikkal hajtsanak ki. Ebből a küzdelemből végül a Racing Point és a Red Bull jött ki igazán jól, a negyedik pozícióban a másik Red Bullt vezető thaiföldi Alexander Albon zárt.

Az 58 körös Török Nagydíj vasárnap – magyar idő szerint – 11.10 órakor kezdődik.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!