A belügyminiszter a 2018-as választások után kapott autóját cserélte régebbire.

Közzétették a kormány néhány tagjának javadalmazásáról szóló dokumentumokat a kormany.hu oldalon, az Mfor pedig észrevette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem hogy nem kezdett rongyot rázni, de még vissza is lépett kicsit: a 2018-as választások után kapott 2005-ös Audi A8-asát még régebbi autóra, egy 2000-es évjáratú S-osztályú Mercedesre cserélte.

A politikai felsővezetők az elmúlt években Skoda Superbet vagy Skoda Kodiaqot kaptak személyes használatra, a legújabb, 2018-as, 2019-es évjáratúakat. Pintér, úgy tűnik, nagyon nem akar Skodákat: annak ellenére tartott ki eddig a régi Audi A8 mellett, hogy több kormánytag közben már kétszer kapott új autót.

A belügyminiszterről eddig is lehetett tudni, hogy nem ragaszkodik a csúcstechnológiához: mostanra tulajdonképpen legendássá vált az az 1995-ben gyártott, örökölt Wartburgja, amely rendszeresen felbukkan adóbevallásaiban az összesen 21 tételes ingatlanvagyon mellett egyetlen saját tulajdonú gépjárműként.

Fotónk illusztráció.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Itthon

A BM továbbra is a készletezésért felel.



hvg.hu
Itthon

A miniszterelnök-helyettes nyaralása a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint közel sem volt annyira fényűző, mint Szijjártó Péteré.