Több mint félmillió autó adatai alapján állítottak fel konkrét autótípusokra vonatkozó statisztikai sorrendet.

A carVertical cég alapvetően gépjárművek előéletének adatait gyűjtő szolgáltatás. Hatalmas adatbázissal rendelkeznek, amelyből most közzé tették néhány érdekes adatsort, ami a saját gyűjtéseik alapján generálódott.

Több tízezer járművel találkoztak Európa szerte 2019 október és 2020 októbere között, amelyeknek életük során visszatekerték a kilométeróráját, a magasabb eladási haszon érdekében. A listájuk a visszatekert kilométerórás autók arányát mutatja modellenként ? az összes elemzett autómodellre vonatkozóan.

TOP 15 legtöbbet visszatekert kilométerórás modell




Nagyításhoz klikk a képre




Mindenképpen elmondható, hogy a prémium kategóriás autókat sokkal gyakrabban tekerik vissza, mint az olcsóbb autókat. Sőt, az adatok azt is mutatják, hogy a régebbi prémium autókat érinti leginkább a futásteljesítmény-csalás. A legnépszerűbb BMW-ket 10 és 15 éves koruk között tekerik vissza. Ennek alapján még pontosabb képet mutat az a táblázat, ami az évjáratokat is feltűnteti:




Nagyításhoz klikk a képre




Mely országok járnak élen?




Nagyításhoz klikk a képre




A legnagyobb kilométeróra visszatekerés problémák azokon a piacokon tapasztalhatók, ahová a Nyugat-Európából származó használt autókat importálják. Romániában és Lettországban valószínűleg minden tízedik autó kilométeróráját visszatekerték.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Bár közel négy éve bűncselekmény, eddig összesen 4 esetben jutott bíróság elé ilyen ügy Magyarországon: elítéltek egy férfit, mert a kilométerórával trükközve vert át valakit. 500 ezer kilométer eltüntetése kellett ahhoz, hogy kétséget kizáróan bizonyítható legyen a bűncselekménye.



hvg.hu
Autó

Egy klasszikus, léghűtéses Porsche 911-es talán nem az az autó, amiről azt gondolnánk, ideális mindennapi használatra, és lehet, hogy így is van, de van, akit ez nem zavart sosem.