587 milliárd forintot költ az ország 2024-ig úthálózat fejlesztésekre.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzé tette, milyen közútfejlesztési beruházásokat támogat az állam a következő három évben.    

A támogatott fejlesztések között olyanok beruházások lesznek, mint az M6-os autópálya országhatárig tartó befejezése. A Bóly és Ivándárda közötti szakaszon már zajlanak a beruházás előkészületei, amelynek nyomán egy 20 kilométer hosszú autópálya épül meg a horvát határig.

Ugyancsak megépül az M76-os autóút Fenékpuszta és Zalaegerszeg közötti szakasza, valamint a zalai megyeszékhely négysávos kapcsolata mellett a sármelléki repülőtér bekötése is megvalósul. További kiemelt fejlesztés a 37-es főút Szerencs és Gesztely közti szakaszának négysávossá tétele és a Sajószentpéter-Berente elkerülő út kivitelezésére vonatkozó költségeket is.

A négy beruházással összefüggő kiadásokra mintegy 430 milliárd forintot különítenek el 2021 és 2024 között az éves költségvetésekben.

A négy legnagyobb beruházáson túl 82 projekt előkészítését és megvalósítását kezdik el, aminek révén 580 kilométernyi útszakasz rendbetétele válik lehetővé 2022-ig. A korszerűsítések jellemzően kétszámjegyű főutakon és alacsonyabb rendű mellékúti, összekötő szakaszokon történnek meg, amelynek teljes listáját a Magyar Közlöny 244. számában tették közzé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!