Érkezik a megoldás azoknak, akik még az M5 Competitiont is egy picit unalmasnak tartják.

A BMW nem sokkal a faceliftes 5-ös széria leleplezését követően, idén júniusban mutatta be a felfrissített sportmodellt, vagyis az új M5-öst. Az új fényszórót, hűtőrácsot, lökhárítókat és felniket kapott típus 4,4 literes biturbó V8-as motorja a korábbiakhoz hasonlóan 600 lóerős teljesítményt, illetve 750 Nm-es nyomatékot ad le, ami 3,4 másodperces 0-100-as gyorsulást tesz lehetővé.

A 625 lóerős és 7 milliméterrel ültetett futóműves aktuális csúcsmodell M5 Competition 3,3 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, és az opcionális M Driver’s Package csomaggal 305 km/h a végsebessége.


BMW M5 Competition


?




A BMW tarsolyában azonban akad egy még az M5 Competitionnél is izgalmasabb 5-ös modell.

A hivatalosan egyelőre még nem leleplezett M5 CS enyhén álcázott előszériás példányát német újságírók már kipróbálhatták, és a Hockenheimringen 1 perc 53,6 másodperces legjobb köridőt értek el vele. Összehasonlításképp, az M5 Competition hasonló körideje 1 perc 54,2 másodperc volt.





Az elöl 275/35-ös, hátul 285/35-ös Pirelli P Zero Corsa sportgumikon gördülő M5 CS az előzetes információk szerint 635 lóerős teljesítményű, a nyomatéka viszont az M5 Competitionhöz hasonlóan 750 Nm.

Az M5 CS vélhetően a Nürbugringen is igen jó köridőre képes, erre utal többek közt az is, hogy a fejtámláját egy Nordschleife pályarajz díszíti.


BMW M5 Competition


?




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


László Ferenc
Autó

Mi a közös a Fortnite-ban és az új BMW-kben? Mihez van szüksége 230 PB-os tárhelyre a német gyártónak? Miért készül 720 lóerős elektromos 5-ös BMW? Jövünk az összes válasszal.



László Ferenc
Autó

Leleplezték a bajor gyártó több mint 500 lóerős szabadidő-autóját, amely 10 perc alatt 120 kilométer hatótávolságra elég áramot képes felvenni.