A sofőr úgy mobilozott, hogy a kormányt a könyökével tartotta.

Ijesztő jelenetnek volt szemtanúja a BP-i Autósok oldalának egyik olvasója. Hosszan megfigyelhette, és videóra is vette, hogy Budapesten a 105-ös busz vezetője menet közben a telefonját nyomkodja, és a könyökével kormányozza a járművet.

A portál szerint a jelenetet múlt szombaton rögzítették.





Az Európai Unió valamennyi országában tilos vezetés közben kézben tartott telefont használni. Vezetés közben mobiltelefont használni veszélyes, ugyanis ilyenkor a sofőrök figyelme csökken, kevésbé képesek a környezetükre figyelni. A járművezetők telefonálás közben jellemzően lassabban reagálnak a közúti jelzésekre, illetve egyes jelzőtáblákat észre sem vesznek, továbbá növekedhet a fékezési késedelmi idő is. A telefonálásnál még veszélyesebb, ha valaki a készüléken vezetés közben sms-t ír, a közösségi oldalakon barangol, vagy akár filmet néz ? figyelmeztet újra és újra a rendőrség.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az utolsó pillanatban vette észre, hogy ott áll előtte egy másik szerelvény, addig fel sem pillantott a mobiljáról.



hvg.hu
Autó

Akár húszezer forintos csekk és három bírságpont is járhat érte.