Két súlyos karambol történt és két gyalogosot ütöttek el kedd este és szerda reggel között. Az egyik helyszínről a gázoló segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Gyalogost gázoltak el Felsőkelecsényben kedd este. A balesetet okozó autó sofőrje segítségnyújtás nélkül továbbhaladt, miután elütötte a nőt, aki a kórházba szállítása közben elhunyt. A rendőrök rövid időn belül megtalálták az autót és a baleset idején benne utazókat.

Szintén kedden este autóval ütközött és meghalt egy motoros Budapest II. kerületében. A robogós eddig tisztázatlan körülmények között ütközött a taxival a Kacsa utca és a Horvát utca kereszteződésében. A kismotort vezető férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe. 

Késő este Dömsödön ütközött egy ház falának eddig tisztázatlan okból egy autó. A sofőrt a mentők kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét.

Tisztázatlanok annak a balesetnek az okai is, amely szerda hajnalban történt Pécs külterületén. Egy kistehergépkocsi ütött el egy, az út szélén gyalogló férfit. A baleset során a 65 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikái szerint az idei első kilenc hónapban összesen 288 halálos kimenetelű baleset történt. Tavaly ugyanebben az időszakban 369 halálos baleset etregisztráltak. A jelentős javulás vélhetően a március és május között a kijárási korlátozások miatt tapasztalt forgalomcsökkenésnek is volt köszönhető, mert az első fél év kedvezőbb helyzetképe után (155 eset) ismét jelentősen emelkedett a halálos balesetek száma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Van, ahol automatikusan megbírságolják azt, aki megszegi a vonatkozó szabályt.



hvg.hu
Autó

A körgyűrűkön továbbra sem kell majd cammogni, de az általános sebességhatár 30 km/óra lesz.