A dél-koreai gyártó kívül-belül felfrissítette népszerű elektromos kompakt modelljét.

A Hyundai két éve dobta piacra a tisztán elektromos hajtású kompakt szabadidőautóját, a Kona Electricet, amelyből azóta világszerte több mint 120 ezer darab talált gazdára. Most megérkezett a 2021-es modellévű, felfrissített változat.
A tervezők átrajzolták a fényszórókat, a frontrészt és a lökhárítókat, a kocsi hossza 4 centiméterrel nőtt. Az utastérben a 10,25 colos digitális műszeregység jelenti a legfontosabb újdonságot, és hasonló képátlójú a műszerfal közepén található érintőkijelző.
A 0-ról 100-ra 9,9 másodperc alatt felgyorsuló, 155 km/h végsebességű alapmodellben egy 136 lóerős villanymotor és egy 39,2 kWh kapacitású akkumulátor található. A 0-ról 100-ra 7,9 másodperc alatt gyorsuló, 167 km/h végsebességű változat mozgatásáról egy 204 lóerős villanymotor gondoskodik, ami egy 64 kWh kapacitású telepből nyeri az energiát.
A kereskedésekbe várhatóan 2021 elején megérkező felfrissített Hyundai Kona Electric WLTP-szabvány szerinti hatótávja kiviteltől függően 305-484 kilométer.
 Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!