Minden vasútállomáson és megállóban kötelezően maszkot kell viselni.

November 11-én 0 órától lépett életbe a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvény, amelynek értelmében este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, csak a munkavégzés, illetve munkába való jutás, és hazajutás miatt lehet kint tartózkodni. A MÁV-csoport a hvg.hu-nak jelezte, hogy ebben az időszakban is biztosítja a folyamatos és biztonságos személyszállítást.

A MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz fenntartja az eredetileg meghirdetett menetrendet a késő esti, éjszakai és hajnali időszakban is, annak érdekében, hogy eljussanak munkahelyükre, illetve onnan otthonukba a hivatásforgalomban igazoltan utazók”

? közölte portálunkkal a vasúttársaság.

A MÁV emlékeztetett, hogy az egészségügyi dolgozók díjmentes utazásáról, a helyi járatok csúcsidei sűrűbb közlekedéséről, illetve egyéb módosításokról a szolgáltatók rendszeresen frissített weboldalain és közösségi felületein tájékozódhatnak az utasok.

A vasúttársaság szerdán közölte, hogy a kedden megjelent kormányrendelet szerint a maszkviseléssel kapcsolatban eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azaz a 6. életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenkinek maszkot kell viselnie többek között a tömegközlekedési eszközön és minden olyan helyiségben, ahol a járatokra várakoznak az utasok.

A MÁV hangsúlyozta, hogy szerdától nem csak a vonatokon és autóbuszokon, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselni az utasoknak, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is.

A szabályszegőket először felszólítják, majd, ha ennek ellenére sem hajlandóak együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki, illetve ki is zárhatják az utazásból. Amennyiben ellenszegülnek, a személyzet rendőri segítséget kérhet.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Vállalkozás

Egy kocsival kevesebbet indított a MÁV, Érden már alig tudtak utasok felszállni a vonatra.



hvg.hu/MTI
Itthon

A Volánbusz is naponta takarítja az állomásokat és a buszokat, fertőtlenítik a MÁV-HÉV járatait is.