Egykori Forma-1-es pilótától sportkocsit vásárolni önmagában is erős hozzáadott értékkel bírhat.

A Ferrari F40-nek, mint a ’80-as évek szuperautójának mára komoly státusza van az autógyűjtők körében, egymillió eurónál alacsonyabb áron nem is nagyon lehet megszerezni egy-egy példányát. Az a tény, hogy ez volt az utolsó autó, amelyet Enzo Ferrari felügyelete mellett építettek, valamint az, hogy korlátozott darabszámban készült, az egekbe emelte az árát néhány évtized alatt. 

Az F40-et 1987-ben mutatták be, ugyanabban az évben, amikor Gerhard Berger első idényét töltötte a maranellói Ferrari-csapatban. Az osztrák tulajdonos most a magángyűjteményéből kínálja eladásra F40-estét az RM Sotheby’s aukciós házon keresztül.




Az osztrák autóversenyző valójában nem túl régen, alig egy éve vásárolta a járművet, amely a Ferrari Classic tanúsítványával is rendelkezik, ami igazolja, hogy minden fő alkatrésze eredeti állapotában van. 

Az RM Sotheby’s online aukcióján a kocsit 925 ezer fontért, plusz jutalékokért lehet villámáron hazavinni, ami a jutalékok nélkül is jelen pillanatban 366 millió forintnak felel meg.







A Ferrari F40-ből mindössze 1311 példányt gyártottak és a kocsiban egy 2.9 literes, duplaturbós V8-as erőforrás van ötsebességes kézi váltóval. Az 1350 kilogrammos járgány 4,8 másodperc alatt gyorsít 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig 313 km/h.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Egy nagy becsben tartott gyűjtő számára alkották meg.



hvg.hu
Autó

70 éve tarja a sebességrekordot a saját géposztályában.