Szabad préda lett az autósok számára szinte minden parkolóhely, azonban kivételek most is vannak.

November 4-én éjféltől ingyenes lett a parkolás országos szinten. Van azonban néhány helyszín, amelyekre nem vonatkozik a rendelet és csúnya bírságokba lehet belefutni. A díjfizető egyébként ennek kapcsán értesítést is küldött, de a hátterét nem írják le.  

A válasz az, hogy számos magánutca is van a városokban, amelyekről fontos tudni, hogy ezek egy részében a megszokottól eltérő közlekedési és parkolási szabályok lehetnek érvényesek.

A közforgalom előtt megnyitott utcákban sokszor az építtető cég látja el az útkezelői és egyéb feladatokat is. Ilyen például a budapesti XI. kerületi Aliz utca egy része is, ahol pénzt szednek a parkolásért a saját előírásaik szerint. Itt még a zöld rendszámos autóknak is kell fizetni, amelyből nemrég szintén volt probléma.


A lassan több okból is legendássá váló Alíz utca.




A parkolási cetlik ellenőrzését egyébként az üzemeltetővel szerződve a XI. kerületi önkormányzat parkolási társasága végzi itt, akik ennek nyomán ezen a magánúton bírságolhatnak is. Az más kérdés, hogy az általános szabályoktól való eltérést illik jól láthatóan jelezni az ilyen helyszíneknél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!