Elon Musk maga írta ki a felhívást, hogy problémamegoldókat keres és nem érdekli, hogy ki hol végzett.

A Tesla vezérigazgatója szokásához híven a Twitteren tette közzé, hogy lehet jelentkezni mérnöknek a németországi Giga Berlin gyárba. Musk az önéletrajz mellett annyit kért, hogy a jelentkezők írják le a legnehezebb feladatokat, amelyeket megoldottak.

A cégvezető múlt csütörtöki jelentette be, hogy elkezdték a mérnökök toborozását, amire néhányan meg is kérdezték, hogy pontosan milyen feladatkörökre keresnek embereket. Elon Musk erre csak annyit reagált, hogy problémamegoldók kellenek neki, akik gyorsan dolgoznak. ?Nem érdekel, hogy iskolába jártak-e valahova” – tweetelte Musk.

A Tesla azt tervezi, hogy 2021 júliusában indul a gyártás az új üzemben, ehhez nagyon szigorú építési ütemtervhez kell ragaszkodniuk. A gyár egy 300 hektáros telken fekszik Brandenburg Grünheide városrészben. Az üzem autóipari kapacitása 500 ezer új jármű lesz évente és elsősorban a Model Y fog itt készülni

A mindössze 12 hónap alatt felépítendő gyárban a nemrégiben bemutatott új akkumulátorcelláit is részben itt gyártaná a cég, amelynek révén Musk azt ígérte, hogy három éven belül jöhet a 10 ezer dolláros (8 millió forint) Tesla is. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Amíg a tulaj távol volt, hatalmas eső esett, de sikerült száraz lábbal megúsznia a helyzetet.



hvg.hu
Autó

Az egész töltőállomás 12 ezer négyzetméteres lesz, amikor teljesen elkészül, és akkor már 114 autó töltődhet ott egyszerre.