Egy ilyen rossz manőverből végzetes baleset is lehet.

Fedélzeti kamera rögzítette, ahogy egy autó sofőrje a 81-es főúton a behajtani tilos tábla ellenére a nem megfelelő felhajtóra kanyarodik rá az M1-es autópályán. Az eset a kamera kép alapján november 5-én, csütörtökön történt.





A Bp-i Autósok oldala kirakta a Google Térkép alapján, hogyan néz ki a helyszín nappal.




A videó végén látszik egyébként, hogy szemből érkezett egy autós a lehajtón és vélhetően ezt látta hibázó sofőr is.

A közlekedési szakértők szerint legtöbbször a megosztott figyelem, a fáradtság vagy a „közlekedési sémák rossz alkalmazása” áll a hasonló esetekek hátterében. Ráadásul sokszor akkor sem gondolják az autósok, hogy ők hibáztak, amikor jönnek velük szembe, meg vannak győződve, nem ők rontották el az irányt ? mondta el korábban egy közlekedésbiztonsággal foglalkozó szakember a hvg.hu-nak egy hasonló eset után.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!