Elindult a metrópótlás a belvárosi szakaszon

általa megosztva admin
Kategória:


Elindult a metrópótlás a belvárosi szakaszon

Fennakadások nélkül indult el Budapesten az M3 metró középső, belvárosi szakaszának pótlása 2020. november 7-én, szombaton. A Budapesti Közlekedési Központ minden, a fővárosban közlekedőnek köszöni, hogy felkészült a forgalmi változásokra. A metrópótlás következő nagy próbája az e hétvégét követő első munkanap, november 9-e lesz.

Az M3 metró november 7-étől a Nagyvárad tér és a Lehel tér között nem közlekedik, helyette sűrű követéssel pótlóbusz jár, a metrópótlást emellett a lezárt szakaszt elkerülő, közvetlenül a belváros vagy az üzemelő metróvonalak felé közlekedő, bővített kínálattal induló járatok segítik. A metrópótlás forgalmi rendje a bkk.hu/m3felujitas oldalon ismerhető meg részletesen: mindenki, így a közösségi közlekedést használók, a gépkocsival közlekedők és a bringások is megtalálják a számukra releváns információkat.

Az új forgalmi rend első reggelén a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai nem tapasztaltak fennakadásokat a metrópótlásban. A BKK köszöni, hogy a szombat reggel Budapesten utazók döntő többsége felkészült a változásokra. A közösségi közlekedést használókat nem érte váratlanul az alaposan megváltozott forgalmi rend, akit mégis, azokat a lezárt állomásoknál a BKK munkatársai segítik az eligazodásban. A közúton közlekedők is felkészültek: jelenleg nem tapasztalhatók nagyobb fennakadások a fővárosi utakon, és a gépkocsitulajdonosok az újonnan bevezetett megállási, várakozási tilalmakat is betartják.

A metrópótlás nagyobb próbája az e hétvégét követő első munkanapok lesznek. Nem titok, hogy a felújítás egész Budapest és a környező elővárosok közlekedésére is hatással lesz, és a szombat reggel tapasztaltaknál sokkal többeknek okoz majd kényelmetlenséget. A BKK mindent megtesz a nehéz körülmények enyhítésére, de arra kéri a Budapesten közlekedőket: készüljenek az eddiginél hosszabb utazási időre és induljanak el időben. A Budapesti Közlekedési Központ köszöni a fővárosiak türelmét a metrópótlás utolsó nagyobb ütemének idejére is.

Budapesti Közlekedési Központ

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.