Az egyetlen példányban készült járgány motorja egyenesen a Ferrari 308 GTB-ből érkezett.

A 70-es, 80-as évek egyik ikonikus sportkocsija volt a Ferrari 308 GTB, mely alig 1,12 méter magas és mindössze 1 090 kilogramm tömegű közúti torpedó mozgatásáról egy 2,9 literes V8-as benzinmotor gondoskodik. És ezt a 255 lóerős erőforrást a svájci Franco Sbarro nem átallott beszerelni egy kompakt kisautóba, így 1980-ban megszületett az egyetlen példányban létező Sbarro Super Eight, ami most éppen új gazdára vár.







A Belgiumban eladásra kínált különlegesség eddig alig több mint 26 ezer kilométert hagyott maga mögött, és a hirdető szerint kiváló egészségi állapotnak örvend.







Az ötfokozatú kéziváltós, kétajtós és kétszemélyes Sbarro Super Eight mindössze 800 kilogrammot nyom a mérlegen, vagyis a Ferrari-féle V8-as vélhetően úgy cibálja, mint a macska azt a bizonyos gombolyagot.




 
















Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!