A vásárlók várhatóan márciusban vehetik át az első példányokat.

A BMW szeptember végén leplezte a teljesen megújult M3-as szedánt és M4-es kupét, most pedig arról számolt be, hogy megkezdődött ezen új sportmodellek gyártása. Az új M3 Münchenben készül, vagyis ott ahol a 3-as sorozat szedán és kombi változata, az új M4-et pedig Dingolfingben gyártják, ahol többek közt a 4-es kabrió és az 530e kombi is készül.




Az alap M3/M4 mozgatásáról egy 3 literes soros 6 hengeres biturbó benzinmotor gondoskodik, melynek 480 lóerős teljesítménye, illetve 550 Nm-es nyomatéka 4,2 másodperces 0-100-as sprintet, illetve az M Driver’s csomag megrendelése esetén 290 km/h végsebességet tesz lehetővé.

A Competition kivitelű non-plus-ulta kivitelek hasonló motorja 510 lóerőt és 650 Nm-t szabadít rá az aszfaltra, így nem csoda, hogy a 0-100-as gyorsulást akár 3,9 másodperc alatt is le lehet tudni ezekkel az opcionálisan ugyancsak 290 km/h végsebességű változatokkal.




Alaphelyzetben hatfokozatú kéziváltót kapunk, a Competition modelleket viszont nyolcfokozatú duplakuplungos automata váltóval szerelik. A ZF gyártmányú automata 25 kilogrammal nehezebb a manuális egységnél, de gyorsabb váltást tesz lehetővé.

A hajtás a korábbiakhoz hasonlóan a hátsó kerekeken van, de 2021 második felétől felár ellenében hátsó kerekesre hangolt összkerék-hajtással is rendelhető a BMW két újdonsága. Kikapcsolt menetstabilizátor mellett az összkerekes M3 és M4 is képes csak hátul hajtani, ezenkívül pedig drift üzemmódot is kapunk.




Az első autókat 2021 márciusában vehetik át a megrendelők. A BMW M3 hazai alapára 27,65 millió forint, az M4 pedig 28,1 millió forinttól startol. A Competition csúcsmodellek listaára 28,93-29,38 millió forint. Most először a 3-as kombiból is készülni fog M sportváltozat, melynek érkezésére 2022-ben lehet számítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!