A stuttgarti gyártó népszerű kompakt szedánja hamarosan generációváltáson esik át.

A Mercedes a több mint 1,8 millió példányban gyártott 190-es modell utódjaként 1993-ban dobta piacra az első C-osztályt, melynek W205-ös típusszámú aktuális változata 2014 óta rója az utakat. A 2 éve ráncfelvarráson átesett modell felett mára egy kicsit már eljárt az idő, és nyílt titok, hogy hamarosan érkezik az elsőtől az utolsó csavarig teljesen új generációja.

Az ötödik generációs C-osztály prototípusainak közúti tesztjei már javában folynak, és az ezekről az álcázófóliás autókról készített kémfotók alapján egy orosz designer, Nikita Chuiko megrajzolta, hogy milyen lehet a végleges változat.




?





?




A tulajdonképpen lekicsinyített S-osztálynak tekinthető új C-osztály várhatóan új hajtásláncokat kap és alaposan modernizált műszerfallal érkezik majd meg a piacra. Emlékeztetőül, a kifutó változat így mutat:




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!