A hétvégén Nyíregyházán és környékén zajlik majd a Rally Hungary, ami az Európa-bajnokság (ERC) negyedik, egyben az országos bajnokság hatodik viadala.

Az Eb-futamra 56 páros adta le a nevezését, ráadásul a kontinensbajnokság élmezőnyén túl világbajnoki futamgyőztesek is rajthoz állnak a péntektől vasárnapig tartó versenyen.

A mezőnyben ott lesz a norvég Andreas Mikkelsen is, aki az idén ugyan nem vett részt egyetlen ralin sem, helyette a Pirellinek végzett hivatalos gumiteszteket, de mindenképpen a legnagyobb névnek számít a mezőnyben. Háromszor lett harmadik a vb összetett pontversenyében. A WRC-ben szintén futamgyőztes Mads Ostberg is itt lesz, aki most először versenyez Magyarországon.

A tavaly itt Eb-futamot nyerő Turán Frigyes, Bagaméri László páros is indul, akik a verseny előtt azt mondták, hogy a tavalyi eredményük miatt nem éreznek magukon nyomást.


Turánék autója


?




A Rally Hungary pénteken délután 6-kor indul Nyíregyháza belvárosában, hogy aztán 19 órától a máriapócsi Rabócsiringen a villanyfényes prológgal keződjön a tényleges verseny. A mezőnynek szombaton négy gyorsasági szakaszt kell teljesítenie kétszer, vasárnap pedig további hét szakasz – közte a Nyíregyháza belvárosában sorra kerülő – vár az indulókra. A verseny össztávja 191,06 kilométer.

A rali Eb összetett pontversenyét az orosz Alekszej Lukjanuk vezeti 108 ponttal, második Solberg (66 pont), harmadik a luxemburgi Grégoire Munster (56), míg a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős a 12. (19). A magyar bajnokságban a címvédő Vincze vezet 92 ponttal, Velenczei a második (91 pont), Hadik Andrásék a harmadikak (72), Turánék a negyedikek (68).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Elektromos versenyautók gyártásába kezd az Opel Motorsport, a Corsa-eből faragnak raliváltozatot.



hvg.hu
Autó

A sofőr és a navigátor szerencsére megúszták a balesetet.