A BKK járatai szeptember óta sűrített menetrenddel közlekednek

általa megosztva admin
Kategória:


A BKK járatai szeptember óta sűrített menetrenddel közlekednek

Budapest, 2020. november 4. ? A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz azért hogy segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést, hogy a budapestiek a járványügyi ajánlások betartását szem előtt tartva utazhassanak. A BKK járatai szeptember óta maximális kapacitással közlekednek és a reggeli időszakban a szokásostól is sűrűbb menetrend szerint járnak. A társaság természetesen mindenben eleget tesz a közlekedési szolgáltatók számára előírt rendeletnek.

A Kormány 2020. november 3-án újabb korlátozó intézkedésekről döntött a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A Budapesti Közlekedési Központ másokhoz hasonlón csak a sajtóból értesült a kormány szándékáról, hogy sűrítse a közösségi közlekedési járatok csúcsidei közlekedését. A Fővárosi Önkormányzat és a BKK tavasz óta intézkedések sokaságával, jelentős anyagi áldozatvállalással támogatta a járvány elleni védekezést, és ezután is mindent megtesz azért, hogy a lehető legmagasabb szintű biztonságot nyújtsa az utasoknak.

  • Karácsony Gergely főpolgármester még nyár közepén döntött arról, hogy a járatok a reggeli csúcsidőszakban, hosszabb idősávban ? egészen 9 óráig ? sűrűbben közlekedjenek Budapesten. A sűrített menetrend azóta is érvényben van a főbb vonalakon, többek között a teljes metróhálózaton, a nagykörúti, a kiskörúti és a budai fonódó villamosokon, a Rákóczi úti tengelyen és egyéb frekventált vonalakon közlekedő buszjáratokon, annak ellenére, hogy az utasforgalom a tavalyi adatokhoz képest 20-25%-kal alacsonyabb.
  • A BKK szakemberei folyamatosan figyelik a főváros közlekedését, és ahol indokolt és lehetséges a járatok további sűrítése, ott megteszik a szükséges intézkedéseket.
  • A BKK-val szerződésben álló szolgáltatók (BKV Zrt., VT-ARRIVA Kft.,) kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a járművek rendszeresen fertőtlenítve legyenek, garantálva ezzel is az utasok biztonságát.

Mindemellett a BKK november 7-étől az M3 metróvonal középső szakaszának felújításával járó pótlásra is további 100 autóbuszt és 10 villamost biztosít.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK eltökélt célja, hogy tovább bővüljön a fővárosi járműállomány, és a mostanihoz hasonló helyzetekben több modern, nagy kapacitású jármű legyen bevethető. Ebben nagy segítséget jelentene, ha a kormány támogatná Budapestet abban, hogy új trolikat, buszokat, villamosokat vásárolhasson.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).