Érkezőben a nemrégiben debütált S-osztály első igazán sportos és egyben plugin hibrid változata.

A Mercedes szeptember elején leplezte le a teljesen megújult S-osztályt, melynek aktuális európai csúcsváltozata az S500 4Matic EQ Boost. Ez a hazánkban 39,1 millió forintos áron nyitó luxusszedán 435+22 lóerős, illetve 520+250 Nm-es, 3 literes 6 hengeres benzinmotorra épülő hibrid hajtáslánccal rendelkezik, 4,9 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig 250 km/h-ra van korlátozva.

Nyílt titok, hogy hamarosan érkezik a gyártó ennél sportosabb S-osztályos modellje, melyet most először sikerült lencsevégre kapni. A várhatóan Mercedes-AMG S63e 4Matic+ néven támadó újdonság elejét Panamericana hűtőrács uralja, hátul pedig négy sportos kipufogóvégre lehetünk figyelmesek.




A korábbi S63 helyébe lépő S63e 4Matic+ plugin hibrid hajtáslánca 700 lóerős összteljesítményűnek ígérkezik. A Mercedes azokra is gondol, akik esetleg ezt is kevésnek találják, számukra készül a V12-es motorú korábbi S65-öt váltó S73e 4Matic+, melynek teljesítménye a 800 lóerőt is meghaladhatja.

Előzetes információk alapján mindkét modellben 4 literes V8-as biturbó benzinmotor található, melyeket kiviteltől függően 135-200 lóerős villanymotor egészít ki. A hivatalos leleplezésre várhatóan 2021 első felében kerül majd sor.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!