Több kocsi is leégett keddre virradóra, kis híja volt, hogy az épület is lángra kapjon. A rendőrség szándékosságot gyanít.

Porrá égett több elektromos autó keddre virradóra egy malmői Tesla-kereskedés előtt. A helyi tűzoltóság szerint hét vagy nyolc különböző helyen parkoló Tesla éghetett le egy 300-400 négyzetméteres területen.

A hajnali órákban riasztott tűzoltók előbb az épülethez közel álló kocsikat oltották, mert attól tartottak, hogy a lángok átterjednek a kereskedésre, azután megszüntették a többi tüzet is.

A tűz okát egyelőre vizsgálják, de a rendőrség szándékos gyújtogatás miatt indított nyomozást ? írja az Electrek.co. A lap megjegyezte, hogy nem ez lenne az első eset, hogy Teslákat gyújtanak fel: tavaly egy német Tesla-tulajdonos Model X-e vált feltehetően egy gyújtogató prédájává, és 2018-ban Amszterdamban is felgyújtottak két Teslát.

Ebben a malmői Tesla-központban is volt már tűz, 2017-ben a lángok az épületen belül keletkeztek, és nem gyújtogatás miatt, de akkor is megsemmisült néhány kocsi.







A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Mostantól nagyobb távolságokat lehet megtenni az amerikai gyártó villanyautóival.



hvg.hu
Autó

Ennek az autónak az életútját még Elon Musk is nyomon követi.