Index – Külföld – Gyorsan nő Ukrajnában a koronavírusos betegek száma

általa megosztva admin
Kategória:Számottevően nem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, noha az elmúlt hét utolsó napján a korábbiakhoz képest kevesebb új fertőzöttet és halálesetet regisztráltak, az aktív betegek száma viszont már meghaladta a 96 500 főt ? derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által hétfőn közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített.

A közölt adatok alapján az elmúlt napon 2675 új esettel 178 353-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 26 újabb halálos áldozattal 3583-ra emelkedett, miközben eddig 78 184-en gyógyultak meg, közülük előző nap 672-en. Jelenleg 96 586 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1977-tel nőtt egy nap alatt. Múlt szerdán regisztrálták a járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet, 3584-et, az eddigi legtöbb napi halálos áldozatot, 76-ot pedig múlt kedden.

Területi bontásban előző nap a legtöbb új beteget, 275-öt, továbbá két halálesetet az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből jelentették, a második legtöbbet, 245-öt és egy elhunytat pedig a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma elérte a 19 758-at, az elhunytaké a 318-at. A második legfertőzöttebb régióban, a nyugat-ukrajnai Lviv megyében ? amely vezet a halálesetek tekintetében ? újabb öttel 526-ra nőtt az elhunytak száma. Kárpátalján az azonosított fertőzöttek száma 9189-re, az elhunytaké eggyel 292-re emelkedett, és eddig 4110-en győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter hétfői tájékoztatóján kiemelte, hogy az előző héten 21 556-an betegedtek meg koronavírus-fertőzés következtében, míg az azt megelőző héten 18 729-en, azaz csaknem háromezerrel nőtt a megbetegedések száma. Ugyancsak nőtt a kórházi ápolásra szorulóké: az elmúlt héten 3740, míg a megelőző héten 2920 Covid-beteg került kórházba.

Hétfőn életbe lépett az ország településeinek pénteken felülvizsgált színes ? azaz zöld, sárga, narancs és vörös ? besorolása. A kórházi ágyak leterheltségének határértékét 50-ről 70 százalékra emelték a vörös besoroláshoz. Így a vörösből az enyhébb, narancs besorolásba került át három megyeszékhely a nyugati országrészben: Ivano-Frankivszk, Ternopil és Csernyivci. Mindhárom vezetése hevesen tiltakozott a legszigorúbb korlátozásokkal ? egyebek mellett a közösségi közlekedés leállításával és az iskolák bezárásával ? járó vörös besorolás ellen.

Kárpátalján továbbra is ?vörös? maradt Csap település. Narancs besorolású lett Ungvár, sárga Beregszász, Munkács és Huszt. A főváros, Kijev továbbra is narancs besorolású. A narancs zónában egyéb szigorítások mellett a sport-, kulturális, vallási és egyéb rendezvények résztvevőinek létszáma legfeljebb 220 fő lehet.

(Borítókép: Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én az új típusú koronavírus-járvány idején. Fotó: Pavlo Palamarcsuk / MTI / EPA)

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.