Módosul a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok közlekedése két szeptemberi hétvégén

általa megosztva admin
Kategória:


Módosul a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok közlekedése két szeptemberi hétvégén

Budapest, 2020. szeptember 5. ? A Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből, a BKK Zrt. beruházásában július végén kezdődött el a III. kerületi Bécsi úton a Selmeci utca és a Szent Margit Kórház villamos-megállóhelyek akadálymentesítése. Az építési munkák miatt két szeptemberi hétvégén módosul a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok közlekedése.

2020. szeptember 5-én és 6-án, illetve 19-én és 20-án, szombaton és vasárnap a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos helyett 17-es pótlóbusz jár a Bécsi út/Vörösvári út és a Kolosy tér között. A villamosok a dél-budai végállomások és a Katinyi mártírok parkja között közlekednek.

Az építési munkák idején a villamosokkal párhuzamos útvonalon közlekedő 160-as és 260-as autóbuszok meghosszabbított útvonalon, az északi végállomásuk és a Kolosy tér között viszik az utasokat.

Az új peronok igazodnak az alacsonypadlós CAF Urbos villamosok szintjéhez és hosszúságához, így egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak. A projekt megvalósulásával a jövőben kerekesszékkel és babakocsival is akadálytalanul lehet használni a villamosokat. A gyalogátkelőknél rámpa könnyíti meg a le és feljutást, a látásukban korlátozottak közlekedését pedig vakvezető sáv segíti.

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.