Index – Belföld – Arcmaszkot kapnak a budapesti villamosok is

általa megosztva admin
Kategória:Új, arcmaszkos felfestést kapnak a budapesti villamosok ? jelentette be a már napok óta terjedő fotók nyomán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebooj-oldalán. Ezzel is jó példát akarnak mutatni utasaiknak.

Meg kell egy kicsit nevelnünk még a villamosainkat *, mert egyelőre csak az egyik visel maszkot * de hamarosan követi még néhány.

A fővárosi közösségi közlekedésben a maszk használatát az ellenőrök, illetve a metróbejáratoknál dolgozó utaskoordinátorok ellenőrzik, és ha szükséges, felhívják az utasok figyelmet a szabály betartására. 

Aki a kötelezettséget ezek után is figyelmen kívül hagyja, ezzel utastársai egészségét veszélyezteti, az utazási feltételek szerint akár ki is zárható a közösségi közlekedési szolgáltatásból ? tették hozzá.

A BKK egyúttal kiemelte: az előírások betartásával továbbra sem jelent veszélyt a közösségi közlekedés használata.

Mától egyébként a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járatok. Annak érdekében, hogy a munkába és iskolába járók a járványügyi ajánlásokat betartva utazhassanak, a forgalmasabb vonalakon reggel 8 óra után is biztosítják a csúcsidőszakra jellemző kapacitást. Az egyes járatok menetrendjét a BKK honlapján követni.

A csúsztatott iskolakezdés bevezetési folyamatát elősegítve, szeptembertől az iskolákat érintő főbb vonalakon, többek között a teljes metróhálózaton, a , a kiskörúti és a budai fonódó villamosokon, a Rákóczi úti tengelyen közlekedő és egyéb frekventált buszjáratokon olyan kínálati menetrendet vezetnek be, ami a reggeli csúcsidőszaki járatsűrűséget az ilyenkor szokásosnál hosszabb ideig, reggel 8 után is biztosítja ? írták.

 

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.