Index – Belföld – Jövő szombattól megváltozik a bulinegyed közlekedése

általa megosztva admin
Kategória:A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a VI. és a VII. kerületi önkormányzatok közreműködésével augusztusban ideiglenes forgalmi rendet vezet be a forgalomcsillapítási mintaprojekt részeként Belső-Erzsébetvárosban.

A BKK vasárnapi közleménye szerint a három hónapos tesztidőszak keretein belül több helyen parkolási korlátozásokkal, a forgalom irányának megváltoztatásával, valamint a közterek gyalogosoknak, illetve kerékpárosoknak történő visszaadásával találkozhatnak a bulinegyedben közlekedők.

Tizenöt budapesti helyszínen indul forgalomcsillapítási mintaprojekt, ennek célja a nyugodtabb, tisztább és élhetőbb városrészek kialakítása. Ezek egyike Belső-Erzsébetváros, ahol a Fővárosi Önkormányzat az Andrássy út ? Nagykörút ? Rákóczi út ? Károly körút közötti területen csökkenti a gépjármű-átjárhatóságot egyes szakaszok forgalmi rendjének megváltoztatásával.

A BKK közlése szerint a tervezésnél fontos szerepet játszott, hogy a forgalomtól elzárt területek, utcák kivételével minden utca és ingatlan elérhető legyen járművel, és egyszerű legyen elhagyni a területet, de több helyen tilos lesz parkolni.

Az intézkedésektől azt remélik, hogy csökken a zaj-, illetve a levegőszennyezés mértéke, emberközpontúbb, élhetőbb lesz a városrész, illetve a biciklisek számára egyszerűbbé és biztonságosabbá válik a közlekedés.

A változtatások miatt 250 új forgalmi táblát is felállítanak, és felújítanak egyes utcarészeket is. A szakemberek vasárnap estig végeznek a munkákkal. Az intézkedések kiterjednek a sebességkorlátozásra is: Belső-Erzsébetváros nagyrésze Tempo30 besorolás alá kerül.

A Fővárosi Önkormányzat a kozossegitervezes.budapest.hu oldalon várja a budapestiek véleményét az augusztus 15-től, jövő szombattól, bevezetett változásokról. A nyári tesztüzem során szerzett tapasztalatok és beérkező vélemények alapján a BKK 2020 végéig dolgozza ki azt a közlekedésfejlesztési akciótervet, amelynek konkrét intézkedései 2021-ben, ütemezetten lesznek majd bevezethetők.

A konkrét változásokról a BKK honlapján lehet részletesen olvasni.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.